Güzel Sanatlar Kampüsü’nde Sıfır Atık Projesi Semineri

Author: samsunmyo | Date: March 24, 2021

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Kampüsü sahnesinde Sıfır Atık Projesi Tanıtıldı. 18 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirilen projenin tanıtımını Rektör danışmanı ve Üniversite Sıfır Atık Proje Sorumlusu Prof. Dr. Yüksel Ardalı yaptı.

Programa Samsun Meslek Yüksek Okulu Müdürü ve Kampüs Koordinatörü Prof. Dr. Güray ERENER, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali TOMAK, Devlet Konservatuarı Müdür Prof. Dr. Ferit BULUT ile Güzel Sanatlar Kampüsü’nde bulunan birimlerin çalışanları ile öğrenciler katıldı.

“Proje için alt yapı hazır”

Program açılış konuşmasını Kampüs Koordinatörü ve Samsun MYO Müdürü Prof. Dr. Erener gerçekleştirdi. Prof. Dr. ERENER yaptığı konuşmada, sıfır atığın israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, oluşan atığın miktarının azaltılmasını, etkin toplama sisteminin kurulmasını, atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan atık önleme yaklaşımı olarak tanımlanan bir hedef olduğunu ifade etti. Üniversitemizin de bu konuya hassasiyet gösterdiğini kaydeden ERENER, sıfır atık projesinin gelecek nesillere aktarılarak sürdürülebilir hale getirilmesinin önemini vurguladı. ERENER, proje için alt yapının hazır olduğunu belirterek konuşmasını noktaladı.

Erener’in ardından konuşmalarını gerçekleştiren Üniversite Sıfır Atık Proje Sorumlusu Prof. Dr. Yüksel Ardalı ise, Sıfır Atık Projesi hakkında bilgi ve tecrübelerini katılımcılara aktardı. Prof. Dr. ARDALI, Sıfır atıkla ilgili üniversitemizde neler yapıldığı ve beklentinin neler olduğunu anlattıktan sonra toplantıya gösterilen ilginin projenin yürütülmesi esnasında da gösterilmesini istedi.

Etkinlik toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.