7’DEN 70’E DÖRT KUŞAK TEKNOLOJİ İLE BULUŞTU

Yazar: samsunmyo | Tarih: 13 Haziran 2023

SAMSUN TEKNOLOJİ ŞENLİĞİ 7’DEN 70’E DÖRT KUŞAK TEKNOLOJİ İLE BULUŞTU

Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı’na başvurusu yapılan Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun Üniversitesi’nin ortak olduğu Bilim Samsun Açılış Töreni ve Samsun Teknoloji Şenliği yoğun katılımla gerçekleştirildi.

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı tarafından desteklenen, Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen "Samsun Teknoloji Şenliği - 7'den 70'e 4 Kuşak Teknoloji ile Buluşuyor" projesi kapsamında; "Yapay Zekâ Atölyesi"nden "Giyilebilir Teknoloji Atölyesi"ne, "Havacılık ve Uzay Atölyesi"nden "Metaverse Atölye"lerine kadar 34 teknoloji atölyesinin bulunduğu ayrıca Mobil Bilim Merkezi, Planetaryum, robotik yarışmalar, Öğretmen Akademisi, öğrenci gezileri, "100. Yıl Gençlik ve Bilim Yürüyüşü", söyleşiler, TÜBİTAK ve TEKNOFEST proje sunumları, konserler ve halk oyunları gösterileri gibi etkinliklerin yer aldığı, bölgenin teknoloji temalı ilk ve en büyük bilim şenliği, 8-10 Haziran 2023 tarihleri arasında "Bilim Samsun / Kent Park" (SASKI yanı) alanında gerçekleşti.

Yüksekokulumuz Öğretim Elemanları Dr. Öğr. Üyesi Kemal ÖZCAN, Öğr. Gör. Rıza Altunay ile Bilgisayar Programcılığı Öğrencileri Şevval YILMAZ, Emre KILIÇ ve Muhammet Veysel ÇOBAN Robotik Kodlama Atölyesiyle Samsun Teknoloji Şenliğine katıldı.