Samsun Myo’da Oryantasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

Yazar: samsunmyo | Tarih: 1 Kasım 2021

Samsun Meslek Yüksekokulu 2021-2022 eğitim öğretim dönemi oryantasyon eğitimi 7 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirildi. OMÜ sahnesinde gerçekleştirilen toplantıya Meslek Yüksekokulu yönetimi, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Üniversitemizde yaklaşık iki yılın ardından yüz yüze eğitime geçilmesiyle birlikte, öğrencilerin hem üniversite sistemini hem de hocalarını tanıyıp eğitim hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla gerçekleştirilen oryantasyon eğitimine öğrenciler büyük bir ilgi gösterdi.

Eğitimin açılış konuşmasını Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Güray Erener yaptı. Prof. Dr. Erener yaptığı konuşmasında, öğrencilerle tekrar yüz yüze eğitime başladıkları için duyduğu mutluluğu dile getirdi. Prof. Dr. Erener ayrıca, yüz yüze eğitimin devamı için herkese büyük bir sorumluluk düştüğünü ifade etti. Meslek yüksekokulumuzdaki bölümler ve programlar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Erener yeni eğitim öğretim yılının herkese hayırlı olmasını temenni ederek konuşmasını tamamladı.

Eğitimde, müdür yardımcısı Öğr. Gör. Rıza Altunay, oryantasyon toplantısı kapsamında bir sunum gerçekleştirdi. Öğr. Gör. Altunay, derse yazılma işlemleri, akademik takvim, kalem sistemi, classroomda oluşturulan sanal sınıflar, akademik veri yönetim sistemi (AVYS) gibi öğrenciler için oldukça faydalı ve önemli bilgileri öğrencilere aktardı.

Eğitimde son olarak OMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı da öğrencilere, yaptıkları faaliyetleri ve etkinlikleri içeren bir tanıtım videosu izlettirdi.

Oryantasyon eğitimi, öğrencilerin sorularının cevaplanmasıyla birlikte sona erdi.