SAMSUN MYO HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI KARİYER GÜNÜ DÜZENLEDİ

Author: samsunmyo | Date: June 12, 2022

ADNAN ÖLMEZ OMÜ’LÜ GENÇLERLE SÖYLEŞİDE BULUŞTU ÖLMEZ’DEN GENÇLERE ALTIN NASİHAT: “SABIRLI OLUN”

Samsun MYO Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü tarafından kariyer günleri etkinlikleri kapsamında düzenlenen söyleşinin konuğu Borsan firmasının kurucusu Adnan Ölmez misafir oldu. Söyleşide konuşan Ölmez, “biz gençlere güveniyoruz. Onlar da kendilerine güvensin. İhtiyaçları olan tek şey sabırlı olmak” dedi.

Samsun MYO Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü birinci sınıf öğrencileri tarafından Doç. Dr. Aybike Tuba Özden yönetiminde ‘Kariyer Günleri Etkinlikleri’ kapsamında Borsan Firmasının kurucusu Adnan Ölmez’in konuk olduğu bir söyleşi gerçekleştirildi. 8 Haziran 2022 tarihinde OMÜ Sahnesi’nde düzenlenen ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe Samsun MYO Yönetimi ve öğretim elemanları katıldı. İş adamı Ölmez’in biyografisinin okunduğu etkinlikte daha sonra ise Ölmez’in hayatını anlatan ‘Adnan Bey’ belgeseli gösterildi.

Belgeselin ardından yaşamından hikâyeler anlatmak yerine öğrencilerle birlikte interaktif bir şekilde soru cevap gerçekleştiren Ölmez, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Ölmez’in, “Ekip çalışmasını ve kurum kültürünü nasıl tanımlarsınız?” sorusuna verdiği cevap ise dikkat çekiciydi. Zıt görüşlü ekip arkadaşlarıyla ortaklık yaptığını belirten Ölmez, aynı görüşte olan insanlardan farklı fikirler çıkmayacağını fakat farklı görüşlü olanlarla yeni düşünceler ortaya atarak çalışmalar yapılabileceğini belirtti.

Samimi Olmak Her İşten Önce Gelir

Öğrencilerden gelen “Çalışma arkadaşlarınızda aradığınız özellikler nedir?” sorusuna ise Ölmez, her şeyden önce samimiyete önem verdiğini ifade ederek samimi olmanın onun için her işten önce geldiğini söyledi. Kendi kariyer planında 55 yaşında emekli olmayı planladığını fakat çevresinden gördüğü emekli insanların sosyal yaşamlarının bittiğini ve durağan bir hayat yaşamaya başladıklarını gözlemlediği için emeklilik yaşını “Allah nasip eder bir hastalık vermezse” 75 yaşına kadar olmayacağını dile getirdi.

“Tekrar Samsunspor’un başkanlığını yapmayı düşünüyor muşunuz?” sorusuna, en yorucu dönemlerinin başkanlık dönemleri olduğunu ve bir daha yapmayacağını belirten Ölmez ”Sürekli futbol izleyen biriydim başkanlık döneminden sonra futbol izlemeyi dahi bıraktım” şeklinde konuştu.

Oksijenin Olduğu Her Yere Yatırım

Ukrayna-Rusya savaşının oradaki yatırımları ve projelerini de etkilediğini belirten Ölmez “Ukrayna da yaşanan savaş sizi de etkiledi mi nasıl önlemler aldınız?” soruları üzerine “Dua ettik bomba düşmesin” diyerek espri yaptı. Savaş sırasında çok fazla bir strateji izlenemediğini, depoları küçültme yoluna gittiklerini, orada sadece bir ofis bırakarak önümüzdeki seneye kadar boşaltacaklarını belirten Ölmez, sloganlarının “Oksijenin Olduğu Her Yerde Yatırım Yapmak” olduğunu ekledi.

Gençlerin Sabırlı Olması Gerekiyor

Ölmez, Samsunlu olduğundan yatırımlarının çoğunu burada gerçekleştiren ve maddi olarak her anlamda hedeflediği işleri başardığı için ilerleyen dönemlerde vakıf kurmak gibi bir proje ve hayalinin olduğunu da sözlerine ekledi. Vakıftan elde edecekleri gelirlerin bir kısmını ihtiyaç sahipleri ve öğrencilere aktaracağını ifade eden Ölmez, söyleyişin bitiminde gençlere seslendi. Eğitim sisteminde teori ve pratik sorununa dikkat çeken Ölmez, gençlere yönelik " Biz gençliğimize güveniyoruz. Her dönem yeni nesille ilgili çok şey söylenir. Ancak, geleceğimizin teminatı onlar. Sadece mezun olduktan sonra unutabilecekleri, görmezden gelecekleri ve belki de çok beklenti içine girmeden geçirecekleri bir yıla ihtiyaçları var. Bunu göze alabilenler, her şeyden önce sabırlı olan ve ne istediğini bilenler bu sürenin sonunda amacına ve hedefine ulaşmış olur" diyerek sözlerini tamamladı. Söyleşi sonunda Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Güray Erener ve Pazarlama ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aybike Tuba Özden, günün anısına Adnan Ölmez’ plaket takdim etti. Etkinlik, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

#aybiketubaözden Haber: Nurdan Gülten, Oğuzhan Ünlü, Elif Ayan, Burak Çiçek, Gözde Diktaş, Ezgi Kaya.